Biefreepjes met Garnalen in vogelnestje

Ingrediënten

+ -
print

Voor het vogelnestje:

Voor de vulling :

Verdere benodigdheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Oven
  • Zeef
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Begin met de vogelnestjes.
  3. Spoel de aardappelrasp onder koud water af.
  4. Laat goed uitlekken en dep de rasp droog met keukenpapier.
  5. Meng de door de aardappelrasp.
  6. Verhit de .
  7. Bestrijk de 2 in elkaar passende zeven met olie.
  8. Houd 1 zeef even in de olie, leg er 1/4 deel van het aardappelmengsel in en druk dit goed aan.
  9. Druk de andere zeef erin.
  10. houd de zeven goed tegen elkaar gedrukt in de hete olie tot de aardappel goudbruin is.
  11. Haal de zeven uit de olie, laat goed uitlekken op keukenpapier en druk het vogelnestje er voorzichtig uit.
  12. Bak zo ook de andere nestjes.
  13. Houd ze warm in de oven op 80°C.
  14. Bestrooi de biefstukreepjes met en .
  15. Haal de vleesreepjes door het en daarna door de .
  16. Verhit de olie in een wok.
  17. Roerbak het vlees tot het lichtbruin is.
  18. Schep het uit de wok en roerbak de in het bakvet.
  19. Voeg , en toe, laat dit iets verdampen en schep de biefreepjes, garnalen en lente erdoor.
  20. Vul de vogelnestjes met dit mengsel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • bouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem, bloem, sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit en bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
300 kcal
15%1200 kcal
Vetten
2 g.
4%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Biefreepjes met Garnalen in vogelnestje