Biefstuk en asperges met sinaasappel-hollandaisesaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Aluminiumfolie
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Was de en schil ze.
- Snijd de houtachtige uiteinden eraf.
- Maal het brood fijn in de keukenmachine.
Pel en snipper de . - Was de , schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes.
Was de met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. - Pers de .
Bak de in een droge pan knapperig. - Neem de ham uit de pan.
Verhit 2 eetlepels in een pan. - Bak de sjalot en het broodkruim goudbruin.
- Voeg de toe.
- Verbrokkel de ham en meng erdoorheen.
- Neem alles uit de pan.
Dep het vlees droog. - Verhit 1-2 eetlepels in een pan.
Bak het vlees 4-5 minuten per zijde. - Breng op smaak met en .
Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. - Kook de afgedekt in 1 liter water met een snuf en 1 theelepel 12-15 minuten op laag vuur.
Smelt de in een pan. - Roer de en 3 eetlepels sinaasappelsap in een metalen kom door elkaar.
- Klop het mengsel au bain marie tot een romige massa.
- Klop de gesmolten in een dunne straal erdoorheen.
- Breng de saus op smaak met en , een beetje , een beetje sinaasappelsap en wat .
Verhit het hammengsel nogmaals kort in een pan.
Giet de af en verdeel ze over de borden. - Dien alles op met het vlees en de hollandaisesaus.
- Verdeel het ham-mengsel over het vlees.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Asperges met kippen- en varkensschnitzels en snelle hollandaisesaus41u
-
Recept
Casselerrib met macadamiakorst en asperges41u30m
-
Recept
Biefstuk met radijssalsa435m
-
Recept
Biefstuk met geroosterde kaasaardappels41u15m
-
Recept
Scampi met geroerbakte asperges en zeekraal420m
-
Recept
Beenham uit de oven met sinaasappel455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
- wit brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 669 kcal | 33% | 2676 kcal |
Vetten | 77 g. | 111% | 308 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |