Biefstuk Stroganoff
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Deegroller
- Pan
Bereidingswijze
- Wikkel de steak in plasticfolie en sla er met de hamer of een deegroller op tot ze half zo dik zijn.
- Snijd elke steak in repen van een 1 centimeter breed.
- Doe in een plastic zakje met de en schud alles heen en weer, zodat het vlees met de bedekt wordt.
- Kook de pasta al dente in een grote pan met licht gezouten kokend water.
- Smelt intussen 40 gram van de in een koekepan op een matig vuur en bak de 2 minuten.
- Bak het vlees in porties elk portie 5 minuten tot het vlees egaal bruin is.
- Haal het uit de pan en houd het warm.
- Verhit de rest van de en voeg de champignon toe.
- Roerbak alles in 2-3 minuten zacht en licht bruin.
- Voeg de en de rode toe en verhit 2 minuten onder voordurend roeren, of tot de saus begint te dikken.
- Voeg het vlees toe en roer de erdoor.
- Draai het vuur laag en laat het nog 1 minuut sudderen tot de saus is ingedikt.
- Serveer het met de pasta.
Ook lekker om te maken
Variaties op Biefstuk Stroganoff
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Biefstuk stroganoff | 4 | Vlees |
Biefstuk stroganoff met creme fraiche | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 94 kcal | 4% | 376 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |