Bierpap

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Neem wat van de af, om de maïzena mee aan te maken.
  2. Breng de rest van de met wat aan de kook en giet, al roerende, de aangemaakte maïzena erin.
  3. Blijf roeren tot de pap kookt en giet er, vlak voor het opdienen het bij.
  4. Deze pap is weer zo'n typisch kraamvrouwenkostje.
  5. Om aan te sterken en goed voor 'het zog'.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bier is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Bierpap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET

Mijn moeder maakte het volgens mij ook anders: eerst een roux maken en daar donker bier bij. Suiker kon je naar eigen smaak toevoegen. Wij vonden het heerlijk, maar schoonzus en zwager gruwden ervan.
Patrick 22 januari 2016
Mijn moeder was geboren in Tilburg op 14 april 1909 als oudste dochter van een kastelein. Ze maakte iets wat je nergens in een pakje kunt kopen: Bierpap. Ze heeft er haar kinderen mee verwend. Leuk om... Lees reactie
Krelis 24 september 2012
Ik heb van mijn schoonmoeder een heel ander recept gekregen van Bierenpap (donker bier, bloem, melk en naar behoefte suiker toevoegen). Maar hoe dan ook, het is heerlijke kost!
4 februari 2012
Dank voor de plaatsing van dit recept. Ik ken het uit mijn jeugd in Eindhoven in de jaren vijftig. Heerlijk! Maar geen van mijn zussen kende het recept nog. Wat mij betreft 5 sterren! Fred Ploraf
8 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bierpap