Bieslookspinazie met kipfilet en zoete aardappelpuree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Aluminiumfolie
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil voor de puree de zoete , was ze en snijd ze in stukken.
    Schil de was ze en snijd ze in stukken.
    Kook de zoete en de afgedekt in water met wat gaar.
    Dep de kipfilet droog.
  2. Wrijf ze in met kipkruiden.
  3. Verhit 2 eetlepels in een pan en bak de er 5-7 minuten per zijde in.
    Was de spinazie en laat hem uitlekken.
  4. Pel en snipper de .
  5. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit er de in.
  6. Voeg de spinazie toe en bak afgedekt ca. 5 minuten verder.
  7. Was de bieslook, schud hem droog en hak hem grof.
    Wikkel de kip in de aluminiumfolie en laat ca. 5 minuten rusten.
  8. Blus het bakvet af met 125 ml water en breng kort aan de kook.
  9. Roer de erdoorheen.
  10. Breng op smaak met en .
    Giet de zoete en de af, voeg 50 gram toe, en wat citroen bakvet toe en stamp tot een smeuïge puree.
  11. Breng op smaak met en .
    Spatel de bieslook door de spinazie, breng op smaak met en en serveer alles samen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
91 kcal
4%364 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bieslookspinazie met kipfilet en zoete aardappelpuree