Schil voor de puree de zoete , was ze en snijd ze in stukken.
Schil de aardappels(250 gram)(1 kilo) was ze en snijd ze in stukken.
Kook de zoete aardappels(250 gram)(1 kilo) en de aardappels(250 gram)(1 kilo) afgedekt in water met wat zout(1 stuk) gaar.
Dep de kipfilet droog.
Wrijf ze in met kipkruiden.
Verhit 2 eetlepels boter(50 gram) in een pan en bak de kipfilets(4 gram) er 5-7 minuten per zijde in.
Was de spinazie en laat hem uitlekken.
Pel en snipper de sjalotjes(100 gram).
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit er de sjalotjes(100 gram) in.
Voeg de spinazie toe en bak afgedekt ca. 5 minuten verder.
Was de bieslook, schud hem droog en hak hem grof.
Wikkel de kip in de aluminiumfolie en laat ca. 5 minuten rusten.
Blus het bakvet af met 125 ml water en breng kort aan de kook.
Roer de citroenschil(1 theelepel) erdoorheen.
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Giet de zoete aardappels(250 gram)(1 kilo) en de aardappels(250 gram)(1 kilo) af, voeg 50 gram boter(50 gram) toe, en wat citroen bakvet toe en stamp tot een smeuïge puree.
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Spatel de bieslook door de spinazie, breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk) en serveer alles samen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.