Bigos (Poolse jachtschotel)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Witte in (braad)pan met weinig water beetgaar koken.
  2. In vergiet laten uitlekken.
  3. , laurier en door witte mengen.
  4. Spek op leggen.
  5. Geheel ca. 15 minuten laten stoven, tot en spek gaar zijn.
  6. Indien nodig tussentijds wat water in pan schenken.
  7. af en toe omscheppen, maar spek bovenop laten liggen.
  8. Spek uit pan nemen, iets laten afkoelen en in blokjes snijden.
  9. Intussen in koekenpan boter smelten en ca. 15 minuten zachtjes bakken.
  10. pellen en in ringen snijden.
  11. in blokjes snijden.
  12. Paddestoelen schoonvegen en grote exemplaren halveren.
  13. Speklappen uit pan nemen en in stukjes snijden.
  14. In bakvet uiringen ca. 2 minuten glazig bakken.
  15. Vuur hoog draaien, paddestoelen toevoegen en geheel ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  16. Paddestoelmengsel en vlees door scheppen.
  17. Rode in pan schenken en jachtschotel onafgedekt nog ca. 10 minuten zachtjes koken.
  18. Lekker met gekookte krieltjes.
  19. Wijnadvies Lichte, soepele, fruitige rode wijnen
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en worst
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in worst en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in worst en wijn
  • boter of margarine en worst kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en worst
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Bigos (Poolse jachtschotel) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Heerlijk smaakt deze bigos, een echte aanrader. Volgende dag is het trouwens nog lekkerder en wat ook heerlijk is, is om er wat pruimen doorheen te doen
Catharina 21 december 2015
Ik vraag me af hoe ze in Polen aan die Gelderse worsten komen.
Rene 11 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
134 kcal
6%536 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bigos (Poolse jachtschotel)