Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam Tulang Lunak (gekookte licht gekruide kip, gefrituurd) recept
Ajam Tulang Lunak (gekookte licht gekruide kip, gefrituurd) recept

Ajam Tulang Lunak (gekookte licht gekruide kip, gefrituurd)


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Maak de sjalotje schoon en snipper deze heel fijn
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Rooster de kemirienoten licht bruin en wrijf deze fijn.
Schil de laos en rasp deze fijn.
Snij de kip aan de borstzijde doormidden en druk hem plat.
Wrijf de kemirienoten, karwijnzaad, sjalotje, knoflook, lomboks, peper en zout fijn tot een kruidenpasta.
Wrijf de kip in met de kruidenpasta en laat het even indrogen.
Leg de kip in een pan met het kokoswater.
Voeg de gula djawa, asempasta, daun salam en de laos toe aan het kokos water en kook de kip gaar.
Haal de kip uit de pan.
Laat de kip afkoelen.
Frituur de kip in hete olie mooi bruin van kleur.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam tulang lunak (gekookte licht gekruide kip, gefrituurd) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven