Saté ajam bekasi (licht gekruide kipsaté)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Wrijf in een vijzel alle ingrediënten voor de marinade fijn tot een mooie gladde kruidenpasta.
Snij de filet in blokjes.
Doe die in een schaal en voeg de kruiden pasta toe.
Schep het geheel goed door tot alles word gemarineerd.
Laat dit 24 uur intrekken op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Schep het geheel regelmatig goed om.
Rijg de gemarineerde aan stokjes.
Rooster de sateetjes boven een koelen vuurtje toe deze gaar zijn. - Gebruik bij het roosteren eventueel wat tegen het verbranden van de saté.
Maak de marinade goed warm, proef of hij op smaak is en serveer dit als saus bij de saté.
Als je de stokjes in lauw legt zo lang als je het vlees marineert, dan ver branden de stokjes niet tijdens het grillen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Saté babi madura (licht gekruide varkenshaas saté)455m
-
Recept
Saté ajam ubud (gekruide kipsaté)455m
-
Recept
Saté babi sempurna (licht gekruide saté van hamlappen)450m
-
Recept
Saté pentol (saté van gekruide gehaktballetjes)445m
-
Recept
Saté ajam wijen (saté in pindasaus met sesamzaad)450m
-
Recept
Ajam Sekali Pedis (gegrilde, stevig gekruide drumsticks)455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1162 kcal | 58% | 4648 kcal |
Vetten | 16 g. | 23% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |