Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-perzikenchutney met abrikozen en rozijnen recept
Appel-perzikenchutney met abrikozen en rozijnen recept

Appel-perzikenchutney met abrikozen en rozijnen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm in een grote wijde pan met dikke bodem de rijstolie en fruit uien en knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg dan alle kruiden toe, goed doorroeren en even fruiten. Doe dan de appels, de schoongemaakte perziken, de abrikozen en de rozijnen in de pan. Voeg een gedeelte van de azijn toe en de basterdsuiker. Roer alles goed om en breng de massa aan de kook. Het gas kleinzetten en het geheel zonder deksel een uurtje ongeveer laten zachtjes laten inkoken. Af en toe doorroeren om aanbranden te voorkomen. Regelmatig een scheut van de azijn toevoegen tot deze op is. De smaak ontwikkelt zich beter als je de azijn in gedeelten toevoegt. De chutney is klaar als deze wat stroperig begint te worden (testje: doe een schepje op een bord en laat het afkoelen. Als het niet meer wegloopt is het oké). Deze hoeveelheid is voldoende voor 8 á 9 jampotten. Deze uitkoken in een grote pan met water met flink wat soda erin, of de potten uitwassen in de vaatwasmachine terwijl de chutney opstaat. De nog hete potten afvullen met de gare, hete chutney en afsluiten met een velletje vochtiggemaakte hushoudfolie, vervolgens de pot afsluiten met het schroefdeksel. De folie is nodig om te voorkomen dat de azijn een reactie aangaat met metalen delen van de deksel. Zet de potten een kwartiertje omgekeerd op een theedoek weg. Na een week of 4 is de chutney op smaak. Hij is heel lang houdbaar, minstens een jaar. Mijn ervaring is eigenlijk nog veel langer. Hij wordt steeds pittiger.

Serveersuggesties

Lekker bij rijst- en currygerechten, bij vlees al dan niet gegrild en bij gehakt, ook bij kaas en paté. Ook lekker als smaakmaker in sausen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel-perzikenchutney met abrikozen en rozijnen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven