Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Appel speculaas souffleetjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Boen de citroen schoon en rasp van een helft de schil fijn. Pers de andere helf van de citroen uit.
Schil de appels en snijd ze in stukjes. Laat ze in een pan met dikke bodem de appels met diksap, 2 eetlepels water en citroenrasp in 10 minuten zachtjes tot moes koken. Roer de citroensap erdoor en laat de moes afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Klop in een vetvrije kom de eiwit met een mespuntje zout met de mixer tot pieken.
Klop in een andere kom de eieren en de basterdsuiker met een mixer tot een schuimige massa. Spatel het bakmeel en de maïzena er luchtig door.
Schep de appelmoes, speculaas en het eiwitschuim luchtig door het mengsel.
Verdeel het soufflébeslag over de vormpjes en strijk de bovenkant en glad.
Zet de vormpjes in het midden van de oven en bak de souffleetjes 27.5 minuten tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Tussentijds ovendeur niet openen om inzakken te voorkomen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel speculaas souffleetjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven