Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ardenner terrine


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de 4 vleessoorten zo fijn mogelijk met een groot scherp keukenmes. Maal het vlees niet, daarmee zou u de smaak en structuur bederven. Voeg de overige ingrediŽnten toe, meng de massa goed dooreen en schep die in een ingevette ovenvaste schaal of pastei pot. Laat de terrine afgedekt een tijdje in de koelkast rusten. Proef en corrigeer zo nodig de smaak. Druk het vulsel wat aan en leg er een paar takjes verse tijm, 1 laurierblad en als lucifers gesneden vers spek op. Dek de schotel af met aluminiumfolie, 2 lagen. Plaats de terrine in een bakblik of braadslee met zoveel warm water dat het tot halverwege de pot komt en zet het geheel in een matig warme oven van 180 graden C. Kook de terrine gaar in ongeveer 1 uur, de laatste 20 minuten zonder folie. Laat de terrine afkoelen en plaats hem goed afgedekt nog een etmaal in de koelkast. Deze terrine kan gekoeld geserveerd worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ardenner terrine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven