Kook de beetgaar.
Bestrooi met en peper(1 theelepel)(2 theelepels).
Doe de kippenbouillon(10.5 deciliter), droge witte wijn(1 stuk)(0.5 deciliter), wat dragon(1 eetlepel), een stukje laurierblad(1 stuk) en het vocht van de asperges(600 gram) in een flinke pan en voeg eventueel nog wat zout(0.5 theelepels)(1 theelepel) of kruiden toe.
Leg de kipfilets(700 gram) hierin en kook die in ± 20 minuten gaar.
Haal de kip uit het vocht.
Houd zowel de soep als de kip warm.
Maak in een andere pan een roux van 1 eetlepel boter(1 eetlepel) en 1 eetlepel bloem(1 eetlepel) en voeg dan zoveel soep toe, dat een gladde, niet te dunne saus ontstaat.
Breng op smaak met citroensap, zout(0.5 theelepels)(1 theelepel), peper(1 theelepel)(2 theelepels) en eventueel wat wijn(1 stuk)(0.5 deciliter).
Roer 1 eierdooier(1 stuk) los met een beetje saus en roer dit krachtig door de saus.
Houd de saus op laag vuur warm.
Leg er de kipfilets(700 gram) en de asperges(600 gram) in.
Klop de helft van 1/8 liter slagroom(0,125 liter) stijf en schep dit voorzichtig door de saus.
Warm het geheel nog even goed door, maar laat het niet koken.
Lekker met groene rijst(300 gram).
Groene rijst(300 gram) is droog gekookte rijst(300 gram) met peterselie en bieslook erdoor.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
Gluten
kippenbouillon, wijn, wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
kippenbouillon, wijn, wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooier
Koemelk
kippenbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.