Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Balkenbrij en zure zult recept
Balkenbrij en zure zult recept

Balkenbrij en zure zult


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding algemeen: Alles in een grote pan aan de kook brengen en zachtjes laten trekken tot de botten los van het vlees gekookt zijn (ca. 3 uur). Alle vlees uit de bouillon scheppen, botten, zwoerd en het vet van de bovenknie verwijderen. Vlees in brokken snijden en door de vleesmolen vermalen. De helft van het gemalen vlees in een schone pan doen en zoveel bouillon toevoegen tot het vlees net onder staat. De pan terzijde plaatsen. Balkenbrij: Doe de andere helft van het gemalen vlees terug in de bouillon en houd die zachtjes aan de kook. Indien nodig nog wat water en zout toevoegen. Zet alle benodigde (gemalen) kruiden, boekweitmeel en schalen klaar (met een klein bodempje water). Bereiding: Zorg ervoor dat de bouillon voldoende zout en sterk gekruid is. Meng onder voortdurend roeren de boekweitmeel beetje bij beetje door de bouillon tot een zeer stijve brei ontstaat. De brei even laten garen tot ze gaat “puffen” en doe die dan in de gereedstaande schalen. Laat de brei op een koele plaats uitwasemen (gedurende een nacht). Snijd daarna de brei in stukken en verpak ze in plastic folie. Vacumeren is het beste vanwege de houdbaarheid. Bij voorkeur in de koelkast bewaren. Van een stuk balkenbrij plakken snijden van ca. 6 mm. en bakken in een hete koekenpan met wat margarine en olie tot een krokant korstje ontstaat. Bereiding (zure) zult: Zet voldoende kleine schaaltjes klaar en vet die met wat keukenpapier in met olijfolie. Breng de vleesmassa langzaam aan de kook. Haksel zure uitjes, augurk en geweckte paprika en voeg die aan het vleesmengsel toe evenals naar smaak limoensap, suiker, zwarte peper, foelie, korianderpoeder en gemalen steranijs. Haal de pan van het vuur en meng naar verhouding voldoende geweekte gelatineblaadjes door de substantie. Laat de zult opstijven in de koelkast. Haal ze daarna uit de schaaltjes en verpak in plastic folie. Vacumeren bevordert de houdbaarheid.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit balkenbrij en zure zult recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven