Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebek Kare (stevig gekruide eend) recept
Bebek Kare (stevig gekruide eend) recept

Bebek Kare (stevig gekruide eend)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de eend schoon en snijd haar in stukjes.
Maak de rawits en de lomboks schoon.
Pel de sjalotjes en de knoflook.
Schil de gember, kunyit en laos dun.
Maak van dit alles in de vijzel met de ketumbar, de trassi en de kermirienootjes een pasta.
Knip het bovenste deel van de sereh en leg in de gekneusde sereh een knoop.
Maak van de blok santen met 1 kopje water de kokosmelk.
Verhit nu de olie in de wok en fruit de kruidenpasta goudbruin
Doe de stukjes eend erbij en sauteer deze twee minuten.
Voeg de santen, de sereh, de daun jeruk, de suiker en zout naar smaak toe en laat de eend circa 20 minuten op laag vuur sudderen.
Laat de eend uitlekken en frituur deze daarna.
Met het opdienen van de eend, deze weer heerlijk in de saus leggen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebek kare (stevig gekruide eend) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven