Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebek Pandang (zoetzure eend) recept
Bebek Pandang (zoetzure eend) recept

Bebek Pandang (zoetzure eend)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de eend in blokjes van ca. 3 cm.
Was de lomboks en hak ze fijn.
Schil de djahé en hak deze ook fijn.
Pel de knoflook en hak ze fijn.
Hak de tomaten fijn, meng ze met het water tot een glad geheel en roer ze door een zeef in de pan.
Verwijder de harde bovenkant van de serehstengel, kneus hem met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.
Wrijf de knoflook, lomboks, djahé en de koenjit fijn in de vijzel.
Besprenkel de eend met het limoensap en laat dit minstens 1 uur marineren.
Doe de eend bij het tomatenmengsel en voeg het fijngewreven kruidenmengsel en de serehstengel toe.
Breng dit aan de kook en laat met deksel op de pan ca. 30 minuten sudderen.
Voeg de santen toe, goed doorroeren en laat zonder deksel op de pan nog ca. 20 minuten zachtjes koken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebek pandang (zoetzure eend) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven