Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebek Roedjak (zoete eend) recept
Bebek Roedjak (zoete eend) recept

Bebek Roedjak (zoete eend)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de eend in kleine blokjes.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Verhit vervolgens wat olie in de wok en bak de kipstukjes op hoog vuur goed aan.
Haal dan de eend uit de pan en fruit de ui in deze pan kort aan.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat dit kort pruttelen.
Voeg dan de knoflook, sambal badjak, ketjap manis, bruine suiker, laos, ve-tsin en djahe toe.
Laat dit geheel even pruttelen zodat een licht gebonden saus ontstaat. Als de saus te dik wordt, kun je deze aanlengen met wat water.
Schep vervolgens de stukjes eend door deze saus.
Schenk als laatste een scheutje kokosmelk erbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebek roedjak (zoete eend) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven