Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Biryani (hartige rijst met vlees) recept
Biryani (hartige rijst met vlees) recept

Biryani (hartige rijst met vlees)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook het vlees gaar en snijd dit in blokjes van 3 cm.
Ontdoe de paprika van zaden en zaadlijsten en snijd deze in stukken.
Kook de eieren hard en pel ze. Laat de eieren afkoelen en snijd deze in plakjes.
Snijd de tomaat in schijfjes.
Was de rijst grondig.
Breng het water aan de kook in een grote pan, voeg rijst en zout toe en breng weer aan de kook.
Laat de rijst afgedekt 10 minuten zacht koken, giet daarna af en zet apart.
Verwarm in een grote pan de kerriesaus met vlees op een laag vuur tot deze borrelt.
Voeg de kurkuma en koriander toe en kook al roerend 2 minuten op een hoog vuur.
Voeg de rijst toe en schep hem hierin om tot de rijst mooi geel van de kurkuma is.
Dek de pan zorgvuldig af, temper het vuur en laat heel zacht 17.5 minuten koken tot de rijst helemaal gaar is.
Schep de rijst in een warme schaal en garneer hem met paprika, ei en tomaat.
Leg bovenop blaadjes koriander en bestrooi naar wens met zilverblad.
Dien direct op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit biryani (hartige rijst met vlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven