Snijd het vlees in stukken.
Hak de peterselie fijn.
Verwijder het zaad en zaadlijsten van de pepers en snijd deze in ringetjes.
Was de rijst en laat deze uitlekken.
Maak de knoflook schoon en pers deze uit.
Maak van het vlees als volgt een bouillon:
Bedek het vlees tot ± 10 cm met koud water en voeg de peterselie, het , het , ½ pijpje , de pimento en de toe.
Breng het geheel aan de kook.
Haal het schuim er met een schuimspaan af en laat door sudderen tot het vlees mals is (1-3 uur, afhankelijk van de soort vlees en de grootte van de stukjes).
Haal het vlees uit de pan, maak het droog en pers de bouillon door een zeef.
Van deze bouillon kunt u een heerlijke soep maken door stukjes bleekselderij, bloemkool, uienringen en ontvelde tomaten (deze het laatst) toe te voegen en te koken.
Tevens kunt u wat extra kruiden toevoegen, zoals tijm, oregano, dragon en stukjes bieslook.
Doe de kruidnagels en de rest van het pijpje kaneel(1 stuk), in stukjes, in een zakje van neteldoek (ook kunt u kruidnagelpoeder(0.5 theelepels) en kaneelpoeder direct aan de rijst(500 gram) toevoegen (maar neem hiervan niet te veel!).
Maak boter en/of olie heet en bak de rijst(500 gram) hierin, goed roerend, met 3/4 van de hoeveelheden kurkuma(1 eetlepel), koriander, komijn(1 eetlepel) en cayennepoeder.
Voeg, als de rijstkorrels bijna doorzichtig zijn geworden, het zakje van neteldoek met inhoud (of kruidnagel- en kaneelpoeder), de peperkorrels, de gewassen rozijnen en/of krenten(125 gram), de knoflook en voldoende water om de rijst(500 gram) met 2-3 cm te bedekken toe.
Voeg wat zout(1 theelepel) toe, breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur door sudderen.
Smelt intussen boter in een braadpan of grote koekenpan en bak het vlees met de rest van de kurkuma(1 eetlepel), koriander, komijn(1 eetlepel) en cayennepoeder goed bruin.
Neem het vlees dan uit de pan.
Verdeel de uien(6) in vieren, scheid ze in lagen en bak ze snel in het bakvet van het vlees zodat ze wel bruin worden, maar nog steeds knapperig zijn (dus niet te gaar).
Voeg de geroosterde amandelen(50 gram) en het vlees toe, meng alles goed en houd het warm.
Voeg, als de rijst(500 gram) gaar is, de inhoud van de braadpan toe, meng goed en verhit het geheel even goed.
U kunt de rijst(500 gram) en het vlees ook apart serveren.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.