Biryani (hartige rijst met vlees)
- Herkomst India
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Kook het vlees gaar en snijd dit in blokjes van 3 cm.
Ontdoe de van zaden en zaadlijsten en snijd deze in stukken.
Kook de hard en pel ze. - Laat de afkoelen en snijd deze in plakjes.
Snijd de tomaat in schijfjes.
Was de rijst grondig.
Breng het aan de kook in een grote pan, voeg rijst en toe en breng weer aan de kook.
Laat de rijst afgedekt 10 minuten zacht koken, giet daarna af en zet apart.
Verwarm in een grote pan de met vlees op een laag vuur tot deze borrelt.
Voeg de en toe en kook al roerend 2 minuten op een hoog vuur.
Voeg de rijst toe en schep hem hierin om tot de rijst mooi geel van de is.
Dek de pan zorgvuldig af, temper het vuur en laat heel zacht 15-20 minuten koken tot de rijst helemaal gaar is.
Schep de rijst in een warme schaal en garneer hem met , ei en tomaat.
Leg bovenop blaadjes en bestrooi naar wens met zilverblad.
Dien direct op.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Biryani (rijst met heet gekruid vlees)42u30m
-
Recept
Halus Daging Sapi Yang Dibumbui Brokoli (fijn gekruid vlees met broccoli)42u20m
-
Recept
Empal Jawa (gemarineerd gebakken vlees)42u45m
-
Recept
Kaha bath (Gele rijst)445m
-
Recept
Vietnamese hartige pannenkoekjes445m
-
Recept
Hartige crumble met tomaten420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 471 kcal | 23% | 1884 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 74 g. | 28% | 296 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |