Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Biryani (rijst met heet gekruid vlees) recept
Biryani (rijst met heet gekruid vlees) recept

Biryani (rijst met heet gekruid vlees)


Ingrediënten


20

Bereidingswijze


Snijd het vlees in stukken.
Hak de peterselie fijn.
Verwijder het zaad en zaadlijsten van de pepers en snijd deze in ringetjes.
Was de rijst en laat deze uitlekken.
Maak de knoflook schoon en pers deze uit.
Maak van het vlees als volgt een bouillon: Bedek het vlees tot 10 cm met koud water en voeg de peterselie, het gemberpoeder, het zout, pijpje kaneel, de pimento en de Spaanse pepers toe.
Breng het geheel aan de kook.
Haal het schuim er met een schuimspaan af en laat door sudderen tot het vlees mals is (2 uur, afhankelijk van de soort vlees en de grootte van de stukjes).
Haal het vlees uit de pan, maak het droog en pers de bouillon door een zeef.
Van deze bouillon kunt u een heerlijke soep maken door stukjes bleekselderij, bloemkool, uienringen en ontvelde tomaten (deze het laatst) toe te voegen en te koken.
Tevens kunt u wat extra kruiden toevoegen, zoals tijm, oregano, dragon en stukjes bieslook.
Doe de kruidnagels en de rest van het pijpje kaneel, in stukjes, in een zakje van neteldoek (ook kunt u kruidnagelpoeder en kaneelpoeder direct aan de rijst toevoegen (maar neem hiervan niet te veel!).
Maak boter en/of olie heet en bak de rijst hierin, goed roerend, met 3/4 van de hoeveelheden kurkuma, koriander, komijn en cayennepoeder.
Voeg, als de rijstkorrels bijna doorzichtig zijn geworden, het zakje van neteldoek met inhoud (of kruidnagel- en kaneelpoeder), de peperkorrels, de gewassen rozijnen en/of krenten, de knoflook en voldoende water om de rijst met 2-3 cm te bedekken toe.
Voeg wat zout toe, breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur door sudderen.
Smelt intussen boter in een braadpan of grote koekenpan en bak het vlees met de rest van de kurkuma, koriander, komijn en cayennepoeder goed bruin.
Neem het vlees dan uit de pan.
Verdeel de uien in vieren, scheid ze in lagen en bak ze snel in het bakvet van het vlees zodat ze wel bruin worden, maar nog steeds knapperig zijn (dus niet te gaar).
Voeg de geroosterde amandelen en het vlees toe, meng alles goed en houd het warm.
Voeg, als de rijst gaar is, de inhoud van de braadpan toe, meng goed en verhit het geheel even goed.
U kunt de rijst en het vlees ook apart serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit biryani (rijst met heet gekruid vlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven