Vegetarische biryani

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Snijd de in ringen snijden en bruin ze aan in de .
    Voeg de knoflook, de geraspte gember en de kruiden toe en stoof hierin alle groenten halfgaar.
    Kook intussen de rijst (tot bijna gaar).
    Tracht die zo droog mogelijk te koken zodat de rijst niet teveel opzwelt.
    Verdeel de rijst (houd 1/3 apart) en meng er de groenten met de saus door (verwijder de , en ).
    Pers de uit,
    Doe de in het citroensap en meng dit door de apart gehouden rijst.
    Schik in een vuurvaste kom de eerste laag rijst (waarin zich de groenten bevinden) en verdeel de erwtjes en de stukjes erover.
    Breng daarna de tweede laag aan (het mengsel), schenk hierop een laag en bestrooi die met de (verkruimelde) .
    Dek af met aluminiumfolie en het gerecht een half uurtje in de oven.
    Bij het opdienen gehakte korianderblaadjes over strooien.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ghee en yoghurt
  • mosterdzaad is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ghee en yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Vegetarische biryani heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ha Jaccor, kan het zijn dat er een stukje tekst mist? Zo rond het uitpersen van de citroen en het gebruik van de saffraan? Wil je recept graag gaan maken en dit lijkt me behoorlijk essentieel. Groet,... Lees reactie
Mark 22 maart 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
90 kcal
4%360 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vegetarische biryani