Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Blauw - kaas terrine met rode ui recept
Blauw - kaas terrine met rode ui recept

Blauw - kaas terrine met rode ui


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de room stijf. Vet een kleine cakevorm in. Snipper de ui en fruit in wat olie, voeg de helft van de porto toe, breng even aan de kook en neem van het vuur. Was de komkommer en snijd in plakjes. Breng de komkommerplakjes in een bodempje water met de helft van het citroensap aan de kook, giet af en laat uitlekken. Pureer de ui met vocht, komkommer en blauwe kaas. Breng de rest van het citroensap en porto met wat water en de agar-agar aan de kook. Blijf even roeren tot de agar-agar is opgelost. Neem van het vuur en roer door het kaasmengsel samen met de stijf geslagen slagroom, de kwark en het bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Schep in de vorm, strijk glad en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Garneer met bieslook en serveer in plakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit blauw - kaas terrine met rode ui recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven