Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broccoli met yoghurtsaus recept
Broccoli met yoghurtsaus recept

Broccoli met yoghurtsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Begin met de saus: pel en snipper de ui. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze aan ringetjes. Kruis het velletje van de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water en trek het velletje eraf. Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd hem in stukjes. Snipper de rauwe ham Maak de broccoli schoon, verdeel hem in roosjes en snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar in ruimkokend water met zout. Verhit intussen voor de saus de boter in een steelpan en fruit de uisnippers en -ringetjes zachtjes ca. 2 minuten. Vermeng de yoghurt met de maizena en schenk dit mengsel al roerende bij de ui. Voeg de bouillonpoeder en de suiker toe en laat de saus al roerende binden. Roer de blokjes tomaat en de snippers ham erdoor en breng op smaak met zout en peper. Giet de broccoli af, doe de groenten in een schaal en giet de saus erover. Bestrooi het geheel met maanzaad

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit broccoli met yoghurtsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven