Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broccolisalade recept
Broccolisalade recept

Broccolisalade


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Kook de broccoli beetgaar met een beetje zout. Bak de spekjes mooi bruin en krokant (bewaar het vet). Snijd de tomaatjes in 4 stukjes en haal de binnenkant eruit (het natte gedeelte met de zaadjes). Snijd de tomaatjes in reepjes en dan nogmaals door de helft. Als alles is afgekoeld, kan het gemengd worden. Voor de dressing pers de teen knoflook fijn. Meng het bakvet, de knoflook, de olijfolie, de mosterd en de mayonaise. Voeg de azijn en de suiker er aan toe en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Voeg peper naar smaak toe. Voeg de dressing aan de salade toe en meng deze goed door. De salade is op zijn best als hij even mag staan en alle smaak kan opnemen. Je kunt de salade als bijgerecht gebruiken of als maaltijd. Heerlijk bij pastagerechten of bij de barbecue of gourmet.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit broccolisalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven