Droge sambal goreng tempé

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de schoon en pers deze fijn.
    Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de en snijd deze fijn.
    Snijd de plak tempé in de lengte doormidden.
    Snijd vervolgens iedere helft in uiterst dunne plakjes en laat deze drogen in de zon of op de kachel.
    Bak ze met gedeelten tegelijk in de geelbruin, het liefst in een frituurpan.
    Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
    Meng de uien, en lombok door elkaar (niet wrijven) en bak ze in de resterende die eerst gezeefd is tot ze droog beginnen te worden.
    Wrijf de , ontpitte , sambal en het samen.
    Kook de met 1 deciliter water op, zeef hem en kook hem even in tot een half dikke stroop, samen met de salam en de .
    Doe de gewreven kruiden bij de bakkende uien, en lombok.
    Fruit ze even mee met de pan van het vuur en doe ook de suikerstroop erbij.
    Laat dit samen goed aan de kook komen en meng de gebakken stukjes tempé erdoor tot alle stukjes omhuld zijn door de kleverige saus.
    Laat het geheel afkoelen en doe het in een goed af te sluiten stopfles.
    Dit gerecht kan lang bewaard blijven
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • javaanse suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in javaanse suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
201 kcal
10%804 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Droge sambal goreng tempé