Sambal goreng telor (eieren in pikante saus)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Eieren pellen en tot gebruik in warm water leggen.
  2. verhitten.
    De de ui fruiten tot ze lichtbruin zijn.
  3. Roer er de , , , suiker en door.
  4. Daarna 3 deciliter kokend water erbij gieten.
  5. Laat alles doorkoken en roer er dan de santen bij.
  6. Dan op laag vuur zetten.
  7. Leg de eieren in de saus en laat alles nog 5 minuten pruttelen.
  8. Eieren er uit nemen en halveren.
  9. Leg ze in een mooie schaal.
  10. Schenk de hete saus er over.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Sambal goreng telor (eieren in pikante saus) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Amaai! Heerlijk recept! Bedankt! De sambal mag inderdaad wat minder. Ik had 3 lepels gebruikt en mijn bezoek stond in brand. :) Maar echt wel een super recept! Ik krijg speekselvorming als ik er terug... Lees reactie
Ilke 2 april 2013
Bedankt voor je leuke reactie. Het is inderdaad een heerlijk gerecht. De sambal kun je inderdaad aanpassen. Wanneer ik Indo's heb te eten dan kan er best wel een flinke hoeveelheid sambal in. Zijn er ... Lees reactie
ma-griet 17 februari 2013
Het is een lekker recept. Ik heb wel de hoeveelheid sambal wat verminderd (2 theelepels) en dat was goed. Wat ik niet begrijp is wat bedoelt wordt met santen-MIX? Ik heb gemalen kokos gebruikt, maar z... Lees reactie
Els Blokland 13 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
281 kcal
14%1124 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sambal goreng telor (eieren in pikante saus)