Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Engelse zalmboter recept
Engelse zalmboter recept

Engelse zalmboter


Ingrediënten


Bereidingswijze


In pan witte wijn met 100 mililiter water aan de kook brengen. Vuur zeer laag draaien en zalmfilet in wijn leggen (eventueel nog wat water toevoegen, vis moet net onderstaan) en in 10 minuten gaar laten worden. Zalm met schuimspaan uit pan nemen. Donkere stukjes zalm verwijderen, rest met 50 gram boter en 3 eetlepels van kookvocht in keukenmachine of met staafmixer pureren. Zalmsnippers toevoegen en kort meepureren, zodat nog enigszins grove stukjes zalm zichtbaar blijven. Helft van tuinkers erdoor scheppen en mengsel op smaak brengen met zout en peper. Zalmmengsel in schaaltje scheppen en bovenkant gladstrijken. (In magnetron) rest van boter smelten. Boter in dun laagje op zalmmengsel schenken en (in koelkast of vriezer) laten opstijven. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Schaal zalmboter uit koelkast nemen en garneren met rest van tuinkers. Lekker met geroosterd wit- of bruinbrood.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit engelse zalmboter recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven