Gado Gado met zelfgemaakte pindasaus

Ingrediënten

+ -
print

VOOR DE PINDASAUS:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Was de , haal de uiteindes eraf en breek ze doormidden.
    Kook ze gaar in kokend water met en giet ze af.
  2. Spoel ze koud.
  3. Schil de wortelen, snijd ze in de lengte in dunne plakjes en de plakjes in dunne reepjes.
  4. Kook ze beetgaar in water met zout, giet af en spoel ze koud.
    Kook de eieren hard in 10 minuten, laat ze schrikken onder koud stromend water en laat koud worden.
    Snijd de halve komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in plakjes.
    VOOR DE SAUS:
    Snipper de halve ui fin.
  5. Pel de knoflook en hak hem fijn.
    Verhit de in een sauspan en fruit hierin de en de knoflook aan.
  6. Voeg de , en toe en roer tot een gladde saus.
  7. Breng op smaak met , en peper.
    Meng de groenten (behalve de ) door elkaar en leg op een platte schaal.
  8. Schenk de pindasaus erover en garneer met de en de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • olie en sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • sambal en pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie en pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gado Gado met zelfgemaakte pindasaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Met MELK?! Cultuurbarbaar!
Indi 14 september 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
474 kcal
23%1896 kcal
Vetten
35 g.
50%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gado Gado met zelfgemaakte pindasaus