Pindasaus
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Pindasaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van corvangog
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- De fijn snijden of persen.
- De in 50 mililiter water laten wellen, zo'n 5 min.
- daarna de uit knijpen en het vocht op vangen want dit vocht wordt gebruikt.
- De kan weg.
- zeer fijn maken.
- De het liefs Indische.
- Bereiding:
- Doe de en de in een pan.
- Laat deze niet aan de kook komen.
- Al roerend een gladde saus van maken.
- Voeg dan de en toe.
- Daarna voeg je de en het aftreksel van de toe.
- Laat dit een minuut door pruttelen.
- Daarna voeg je de , , en de rode toe en laat dit alles indikken tot een mooie saus.
Ook lekker om te maken
Variaties op Pindasaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Pindasaus | 19 | Sauzen en marinades |
Hete kip met pindasaus | 2 | Gevogelte |
Snelle pindasaus | 2 | Sauzen en marinades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- pindakaas is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- pindakaas en ketchup kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zoete ketjap
- ketchup, suiker, zoete ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup en azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
- pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in zoete ketjap
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 545 kcal | 27% | 2180 kcal |
Vetten | 38 g. | 55% | 152 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |