Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken rijst met ham, garnalen en prei recept
Gebakken rijst met ham, garnalen en prei recept

Gebakken rijst met ham, garnalen en prei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat afkoelen.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de prei schoon en snijd deze in hele dunne ringetjes.
Maak de ijsbergsla schoon en snijd deze in reepjes.
Snijd de ham in dunne reepjes.
Verhit olie in de wok.
Bak de ui licht aan tot deze begint te kleuren.
Klop de eieren los met wat zout.
Giet het ei in de wok en voeg de rijst toe als het ei bijna is gestold.
Schep de rijst erdoor tot de korrels met ei zijn vermengd.
Roer er tot slot de in repen gesneden ham en de garnalen door en laat het geheel door en door warm worden.
Besprenkel voor de smaak tot slot met sojasaus en garneer met de prei.
Was enkele bladeren ijsbergsla en snijd die in repen.
Leg de repen sla op een platte schaal.
Schep de rijst erop en serveer direct.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken rijst met ham, garnalen en prei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven