Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde aardappelen recept
Gegratineerde aardappelen recept

Gegratineerde aardappelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: Aardappelen schillen, wassen en in dunne plakjes snijden. Sjalotje pellen en in dunne ringen snijden. Spek in lengte in repen van ca. 1 cm snijden. Bereiden: In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Spekreepjes ca. 2 min. zachtjes bakken. Sjalotringen erbij doen en ca. 2 min. meebakken. In kom slagroom mengen met zout en peper. Ovenschaal invetten. aardappelschijfjes dakpansgewijs in ovenschaal leggen. Hierover spekreepjes en sjalotringen verdelen. Slagroom over schotel schenken. Bestrooien met helft van kaas. Oven voorverwarmen op 225 graden C. of gasovenstand 5. Aardappelschotel in midden van oven in ca 30 a 40 min. goudbruin- en gaarbakken. Na ca. 20 min. baktijd aardappelen bestrooien met de rest van de kaas. Aardappelschotel uit oven nemen en bieslook erover fijnknippen. Lekker om te serveren met haaskarbonade en gemengde sla.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gegratineerde aardappelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven