Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekruide croutons recept
Gekruide croutons recept

Gekruide croutons


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding

Snijd de stukjes brood in kleine stukjes,
ongeveer 1 bij 1 centimeter.
Zorg dat je een schaaltje naast het fornuis hebt staan,
zodat als de hete croutons klaar zijn,
ze meteen daar kunnen afkoelen.
Verwarm een koekenpan en doe de boter erin.
Doe ongeveer de helft van de broodstukjes in de pan.
Neem een spatel en roer ze rustig rond.
Ze worden best snel bruin,
dus neem de pan af en toe op om er mee te schudden.
(zonder dat het brood eruit vliegt)
Doe ondertussen de helft van het zout, de oregano en de kerriepoeder erop.
Het is handig om de kruiden in het kuiltje van je hand een beetje te vermengen, en dan op het brood te strooien.
Als je gaat strooien, zorg dan dat de stukjes een beetje bij elkaar liggen, zodat er niks aankoekt.
Als de boel aan beide kanten bruin is, doe ze in het schaaltje en begin aan de volgende ronde.
Als alles klaar is, doe ze dan in de soep, zoals linzensoep, tomatensoep of erwtensoep.
Eet smakelijk!!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekruide croutons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven