Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gesmoorde witlof recept
Gesmoorde witlof recept

Gesmoorde witlof


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Was de cranberry's in heet water.
Meng de knoflook, olie, tijm en azijn tot een marinade, breng op smaak met zout en peper.
Blancheer de stronkjes witlof 3.5 minuten en laat goed uitlekken.
Giet de marinade erover en laat 15 minuten intrekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de witlof uit de marinade, verdeel de cranberry`'s over de snijkanten en wikkel de stronkjes in de pancetta.
Leg ze naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal en giet de rest van de marinade erover.
Zet het gerecht 22.5 minuten in de oven.
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
Bestrooi de witlof met de pijnboompitten voor het serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gesmoorde witlof recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gesmoorde witlof heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Erg lekker, echter de oventijd van 22 minuten was veel te weinig en de witlof was niet gaar en nog vrij hard. Ik heb er een kwartier bijgedaan. Misschien beter om de stronkjes te halveren.
    Johanna gaf dit recept op 2 januari 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven