Gesmoorde witlof

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was de in heet water.
    Meng de knoflook, olie, tijm en azijn tot een marinade, breng op smaak met zout en peper.
    Blancheer de stronkjes 3-4 minuten en laat goed uitlekken.
    Giet de marinade erover en laat ± 15 minuten intrekken.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schep de uit de marinade, verdeel de cranberry`'s over de snijkanten en wikkel de stronkjes in de .
    Leg ze naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal en giet de rest van de marinade erover.
    Zet het gerecht 20-25 minuten in de oven.
    Rooster intussen de in een droge hete koekenpan.
    Bestrooi de met de voor het serveren.
25
25
25

Variaties op Gesmoorde witlof

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gesmoorde witlof
VariatieAantalGang
Gesmoorde witlof met buikspek en druiven1Groentegerechten
Grietfilet met sinaasappelsaus en gesmoorde witlof1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gesmoorde witlof heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Erg lekker, echter de oventijd van 22 minuten was veel te weinig en de witlof was niet gaar en nog vrij hard. Ik heb er een kwartier bijgedaan. Misschien beter om de stronkjes te halveren.
Johanna 2 januari 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
207 kcal
10%828 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gesmoorde witlof