Opor Ayam (fijn gekruide gesmoorde kip)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van leoniepoth
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- De in stukken snijden en even voorbakken in de olie of in een voorverwarmde oven tot gelig bakken.
- Intussen alle op de na fijnstampen en vervolgens in de tot geurig fruiten.
- Hierna blust men de gefruite met het en de dunne .
- Alles wordt nu goed geroerd en weer aan de kook gebracht.
- Vervolgens gaan de gebakken stukjes en de erbij en wordt het geheel onder regelmatig omscheppen op een laag vuurtje verder ingekookt tot de saus wat olieïg is geworden en de juiste dikte heeft gekregen.
- De "Opor ayam" is nu klaar en kan eventueel nog wat op smaak gebracht worden met wat of bouillonblokje en wat .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lampar ajam (met kip gevulde pisangbladeren)445m
-
Recept
Pittig gekruide krokant gebakken reepjes tempe41u5m
-
Recept
Gulai Kambing (fijn gekruide geit)455m
-
Recept
Sambal goreng godok (pittig gekruide garnalen)425m
-
Recept
Tahoe boemboe pedis (zeer pittig gekruide tahoe)450m
-
Recept
Sajoer goedek (mild gekruide kippensoep)42u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 646 kcal | 32% | 2584 kcal |
Vetten | 68 g. | 97% | 272 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |