Grietfilet met sinaasappelsaus en gesmoorde witlof

Ingrediënten

+ -
print

Voor de sinaasappelboter:

Voor de uien :

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Stoompan
  • Pan
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Doe de visfond in een steelpannetje en reduceer tot 1/5 deel:
  2. ca. 80 mililiter.
  3. Doe het sinaasappelsap en citroensap in een ander steelpannetje en laat tot de helft inkoken.
  4. Voeg 1 eetlepel en 25 gram toe.
  5. Verwijder het wit van de sinaasappelschil en snijd het oranje van de schil in zeer dunne reepjes.
  6. Voeg deze zeste plus de toe en kook het geheel enige minuten door.
  7. Af en toe roeren met een houten spatel.
  8. De visfondglacé erdoor roeren en monteren met kleine klontjes .
  9. Tot slot de toevoegen maar niet meer aan de kook brengen.
  10. De filets in de lengte in 4 dunne plakjes snijden en tot rozetten oprollen.
  11. Gebruik een stoompan met een rooster.
  12. Leg op het rooster een met bestreken stuk bakpapier en plaats daarop de rozetten.
  13. Giet 150 mililiter witte in de pan.
  14. Deksel op de pan, aan de kook brengen, vuur laag zetten en de rozetten in de stoom van de gaar laten worden tot ze glazig zijn.
  15. Ondertussen de schoonmaken.
  16. Harde stronken verwijderen en alle blaadjes losmaken.
  17. Borstel de schoon en snijd ze in plakjes.
  18. Smelt 30 gram in een pan op een matig vuur en smoor hierin de witlofbladen.
  19. Bestrooi ze licht met de .
  20. Voeg de toe.
  21. Laat ze 3 minuten mee smoren.
  22. Blus met 50 mililiter witte en laat enkele minuten stomen en inkoken.
  23. Voor de zilveruitjes:
  24. Doe de rode , de , de en de in een steelpan en breng aan de kook.
  25. Voeg de kruiden toe en laat onder regelmatig roeren het tot een stroperige consistentie inkoken.
  26. Voeg op het laatst de uitjes toe en laat ze even mee koken.
  27. Neem enkele uitjes extra omdat er kapot kunnen koken, die dan niet meer bruikbaar zijn voor de opmaak van de borden.
  28. Neem de witlofbladen uit de pan, laat ze uitlekken en leg ze als een 5-puntige ster op de voorverwarmde borden.
  29. Bedruip de witlofbladeren met de sinaasappelboter.
  30. De grietrozetten in het hart van de ster plaatsen.
  31. Tussen de punten van de ster steeds 1 zilveruitje met wat / saus plaatsen.
  32. Garneer het geheel met wat reepjes sinaasappelschil uit de sinaasappelboter.
  33. Zorg dat de samenstellende onderdelen van dit gerecht gelijktijdig klaar zijn, zodat alles warm op het bord komt.
  34. Serveer hier een glas gekoelde demi-sec bij.
  35. Variatie:
  36. de grietfilets kunnen ook licht gebraden worden in wat .
  37. Tip:
  38. Wanneer de /portsaus niet stroperig genoeg wordt, deze licht binden met een ½ theelepel aardappelmeel, aangemaakt met een heel klein beetje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • boter en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, suiker, suiker, wijn, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
504 kcal
25%3024 kcal
Vetten
10 g.
14%60 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%12 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
65 g.
25%390 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
4 g.
4%24 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Grietfilet met sinaasappelsaus en gesmoorde witlof