Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde tomaat (ui, rijst en peterselie) recept
Gevulde tomaat (ui, rijst en peterselie) recept

Gevulde tomaat (ui, rijst en peterselie)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180C.
Maak de ui schoon en snijd deze fijn.
Hak de peterselie zeer fijn.
Snijd de bovenzijde van de tomaten af.
Verwijder het vruchtvlees met een lepeltje.
Hak het vruchtvlees fijn.
Verhit olie in een pan en fruit de ui tot deze lichtbruin ziet.
Voeg nu de rijst, het vruchtvlees en tomatenpuree toe en laat dit zachtjes koken.
Neem het geheel van het vuur en voeg zout en peper toe naar smaak.
Vul de uitgeholde tomaten met het mengsel en leg het topje er op.
Zet de tomaten in een ovenschaal en giet het water in deze schaal.
Besprenkel ze met wat olie en dek het geheel af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven en laat het geheel 30 minuten in de oven bakken.
Verwijder de folie en dan nog eens 30 minuten in de oven.
Voor het serveren de tomaten met bak vocht overgieten.
Warm serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde tomaat (ui, rijst en peterselie) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven