Gevulde tomaat met rijst, kaas en basilicum
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Bakpapier
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Kook de rijst halfgaar.
- Giet de rijst af.
Maak de knoflook schoon en snipper deze fijn.
Pluk en hak de kruiden fijn.
Snijd de in plakken.
Rasp de kazen.
Snijd de kapjes van de , verwijder het vruchtvlees en houd het vruchtvlees en de kapjes apart.
Bestrooi de uitgeholde met en en zet op de kop op een rooster om uit te lekken.
Pureer het vruchtvlees van de .
Verhit een scheut in een pan en fruit de knoflook.
Voeg het tomatenvruchtvlees, de kruiden en de kaas toe en laat circa 15 minuten inkoken.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Voeg de rijst en de tomatensaus door elkaar en schep het geheel goed door.
Vul de voor de helft met het rijstmengsel en leg er een plakje op.
Verdeel de rest van de rijst over de .
Zet de tegen elkaar aan in een ovenschaal en druppel er overheen.
Leg de kapjes van de op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de gevulde en de kapjes circa 20 minuten in de oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tomaat met mozzarella en basilicum410m
-
Recept
Gevulde paprika met rijst, tomaat en pijnboompitten445m
-
Recept
Gevulde tomaat (ui, rijst en peterselie)41u45m
-
Recept
Gevulde tomaat met spinazie en kaas450m
-
Recept
Groene saus met pijnboompitten, knoflook, basilicum en belegen kaas425m
-
Recept
Salade met tomaat, komkommer en mozzarella430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 450 kcal | 22% | 1800 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 75 g. | 28% | 300 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |