Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde tomaten met linzen en geitenkaas recept
Gevulde tomaten met linzen en geitenkaas recept

Gevulde tomaten met linzen en geitenkaas


Ingrediënten


16

Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in hele dunne ringetjes.
Spoel de linzen af met ruim water en laat deze goed uitlekken.
Hak de bieslook zeer fijn.
Hak de peterselie fijn.
Brokkel de geitenkaas in kleine brokjes.
Snijd de kapjes van de tomaten en gooi weg.
Schep met een theelepel het zaad voorzichtig uit de tomaten.
Bewaar voor later gebruik in een sapje of ander gerecht.
Let op dat de buitenkant niet beschadigd.
Laat de tomaten 5 minuten ondersteboven op keukenpapier uitlekken. Verwarm de oven voor op 190 C.
Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de uien en knoflook 2- 3 minuten op een medium warmtebron tot ze zacht maar niet gekleurd zijn.
Roer de bloem erdoor en bak nog 1 minuut.
Voeg geleidelijk de wijn, tomatenpuree, bosui en tijm erdoor en laat 3 minuten zachtjes koken.
Roer het mengsel regelmatig door.
Houd warm.
Zet intussen de tomaten op een licht ingevette bakplaat en rooster 10 minuten in een voorverwarmde oven tot ze zacht zijn maar hun vorm wel behouden.
Roer de linzen door het ui-mengsel en warm 2 minuten door.
Neem de pan van de warmtebron en roer de bieslook, peterselie en geitenkaas erdoor.
Neem de tomaten zodra ze gereed zijn uit de oven en zet op een serveerschaal.
Vul de tomaten met het linzenmengsel, besprenkel met olijfolie.
Garneer met takjes peterselie en serveer direct met een gemengde salade.

Serveersuggesties

Dit gerecht kan ook als hoofdgerecht worden geserveerd. Kies dan voor twee tomaten per persoon en verdubbel de hoeveelheden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde tomaten met linzen en geitenkaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven