Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Groentekerrie recept
Groentekerrie recept

Groentekerrie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de bloemkool schoon en snijd deze in kleine roosjes. Snijd de paksoi in reepjes en houd het groene en witte deel apart. Was de paksoi en laat deze uitlekken. Schil de aardappelen en snijd deze in 2 cm grote blokjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Snijd de peper in de lengte open, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes. Pers het teentje knoflook en hak het korianderblad fijn. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes met knoflook, rode peper en kerriepoeder ca. 2 min. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kokosmelk, bloemkoolroosjes en aardappelblokjes toe en kook deze ca. 5 min. afgedekt op zacht vuur. Voeg het witte deel van de paksoi en tomatenblokjes toe en kook deze ca. 3 min. op zacht vuur mee. Schep het groene deel van de paksoi en de koriander door de kerriegroente en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Allergenen Informatie

Voor dit groentekerrie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven