Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ham in bladerdeeg recept
Ham in bladerdeeg recept

Ham in bladerdeeg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd uit de ham 2 lange repen, bewaar deze. Maal de rest van de ham samen met het kalfsvlees en het gehakt twee keer in de vleesmolen met de fijnste plaat. Hak de truffel fijn. Zorg voor een oven van 220 graden C. Voeg bij het vleesmengsel 1/10 deciliter madeira, een klein scheutje cognac, de truffel en een ei. Meng het er goed door en zet het mengsel koud weg. Breek het tweede ei en klop het met een vork goed los. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 20 bij 25 cm en 0,5 cm dik. Snij deze rechthoek in twee delen in de lengte, het ene deel 9 cm breed, het ander 11. Leg de kleinste plak op een beboterd bakblik. Bestrijk deze met ei. Leg er de helft van het mengsel op, maar laat aan de randen 2 cm vrij. Leg hierop de twee repen ham en daarop de rest van het mengsel. Leg er de tweede plak bladerdeeg over. Druk de randen goed op elkaar, zodat ze vastplakken. Bestrijk het oppervlak met de rest van het ei. Breng met een mes wat versierende lijnen aan in het bladerdeeg en maak er twee schoorsteentjes in, om de stoom te laten ontsnappen. Zet het bakblik 35 40 minuten in de oven. Waneer het bladerdeeg te snel kleurt, leg er dan aluminiumfolie overheen. Serveer zeer heet.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ham in bladerdeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven