Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Heerlijke perenmoes met stukjes;


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe in een ruime pan een bodempje water (dit is ongeveer ╝ liter). Schil de peren en snij ze klein. Doe in de pan. Als alle peren gesneden zijn, de merg uit het vanillestokje schrappen en er overheen doen, (of de bourbonvanille) Leg het kaneelstokje, of je kaneelkruiden tussen de peren. Vervolgens met de fijne rasp de citroenschil erover raspen.
Doe de suiker, en de koek/speculaaskruiden erbij. Breng alles aan de kook, en laat in ongeveer 45 minuten gaar koken. Neem een stamper of een grove moesmolen en stamp of maal alles klein. Zet de nog warme perenmoes direct met het warme eten op tafel.

Serveersuggesties

Ook koud erg lekker. En het gerecht leent zich prima om te bewaren in een schone gesteriliseerde pot om op een later ogenblik te gebruiken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit heerlijke perenmoes met stukjes; recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven