Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

(Jac’s) aardappelgratin met baconreepjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de aardappelplakjes in water met zout aan de kook en laat precies 3 minuten doorkoken. Roer af en toe om, om aan elkaar plakken van de plakjes te voorkomen. Laat de aardappelplakjes in een vergiet of zeef uitlekken. Roer de knoflook door de zachte boter en wrijf hier de ovenschaal mee in. Leg een laag aardappelschijfjes in de schaal en bestrooi die met zout, (versgemalen) peper, nootmuskaat en Provençaalse kruiden. Strooi hierop de helft van de bacon-reepjes en een laag kaas. Leg op de kaas weer een laagje aardappelen, breng opnieuw op smaak met zout, peper en nootmuskaat, de rest van de bacon en een laag kaas. Herhaal dit tenslotte nog een keer maar nu zonder baconreepjes. Schenk er de melk en de slagroom over heen. Zet de schaal circa 30 tot 40 minuten in de oven, tot zich een goudbruin korstje heeft gevormd. Eventueel kan dat proces versneld worden onder de grill. Let dan wel op, dat gaat erg snel!

Allergenen Informatie

Voor dit (jac’s) aardappelgratin met baconreepjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven