Kebbe

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Mengkom

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de bulgurtarwe gaar volgens gebruiksaanwijzing en laat het vervolgens afkoelen.
  3. Verwijder van de de zaadlijsten met zaden en snijd het brunoise.
  4. Splits het gehakt in 2 porties van 250 gram.
  5. Snipper en zeer fijn.
  6. Bereiding:
  7. Doe in een gedeelte van het gehaktmengsel, , , , kruiden en de helft van de .
  8. Meng het vervolgens goed door elkaar.
  9. Rol hiervan worsten met een diameter van 1 à 2 cm, afhankelijk van de diameter van de kebbemaker.
  10. Maak ze niet langer dan 10-12 cm.
  11. Bak deze rollen in een paar minuten gaar in .
  12. Leg ze daarna op vloeipapier om overtollig vet op te nemen.
  13. De andere helft van het gehakt ga je nu mengen met de afgekoelde tarwe, , rest van het zout en zwarte .
  14. Meng het geheel gedurende 5 minuten in een mengkom van een mixer.
  15. Het mengsel moet zeer stevig worden anders langer mengen.
  16. Maak nu met de kebbemaker van dit gehaktmengsel buisjes van ± 8 cm lang en vul deze met de een gedeelte van de gehaktrol die je eerder gemaakt hebt.
  17. Zorg dat je aan de uiteinden ± 1 cm van de kebbebuisjes overhoud, zodat de kebbebuisjes aan het einde dichtgevouwen kunnen worden.
  18. Daarna de kebbe frituren in of om en om bakken. (de vorm heeft er dan wel onder te lijden).
  19. Opdienen met een tzatziki saus en een frisse salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bulgur kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
88 kcal
4%352 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kebbe