Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kebbe recept
Kebbe recept

Kebbe


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Kook de bulgurtarwe gaar volgens gebruiksaanwijzing en laat het vervolgens afkoelen. Verwijder van de Spaanse peper de zaadlijsten met zaden en snijd het brunoise. Splits het gehakt in 2 porties van 250 gram. Snipper ui en knoflook zeer fijn. Bereiding: Doe in een gedeelte van het gehaktmengsel, ui, knoflook, peper, kruiden en de helft van de zeezout. Meng het vervolgens goed door elkaar. Rol hiervan worsten met een diameter van 1 à 2 cm, afhankelijk van de diameter van de kebbemaker. Maak ze niet langer dan 10-12 cm. Bak deze rollen in een paar minuten gaar in olijfolie. Leg ze daarna op vloeipapier om overtollig vet op te nemen. De andere helft van het gehakt ga je nu mengen met de afgekoelde bulgur tarwe, bloem, rest van het zout en zwarte peper. Meng het geheel gedurende 5 minuten in een mengkom van een mixer. Het mengsel moet zeer stevig worden anders langer mengen. Maak nu met de kebbemaker van dit gehaktmengsel buisjes van ± 8 cm lang en vul deze met de een gedeelte van de gehaktrol die je eerder gemaakt hebt. Zorg dat je aan de uiteinden ± 1 cm van de kebbebuisjes overhoud, zodat de kebbebuisjes aan het einde dichtgevouwen kunnen worden. Daarna de kebbe frituren in olijfolie of om en om bakken. (de vorm heeft er dan wel onder te lijden). Opdienen met een tzatziki saus en een frisse salade.

Allergenen Informatie

Voor dit kebbe recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven