Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruidige zuur/zoete-pompoen recept
Kruidige zuur/zoete-pompoen recept

Kruidige zuur/zoete-pompoen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Koop een kleine stevige oranje pompoen. Te grote zijn soms melig en bevatten, verhoudingsgewijs, veel pitten en draden.
Was de pompoen en schil hem met een dikschiller. Verwijder de pitten en de draden. Maak blokjes van formaat: 1 cm bij 1 cm bij 2 cm. Doe de blokjes in een roestvrij stalen kookpan en giet er zoveel water op, dat ze onderstaan.
Breng het water aan de kook, schakel de warmte uit en laat de blokjes een paar minuten staan op restwarmte zodat ze beetgaar zijn. Giet de paninhoud door een bolzeef en spoel de blokjes na met stromend koud water. Zet de blokjes apart.
Doe in een roestvrij stalen pan: water, azijn, basterdsuiker, kaneel, kruidnagel, sinaasappelschil, sinaasappelsap, citroenschil, zout en gemberwortel (3 stukjes van elk 1 cm). Breng het mengsel aan de kook en roer er dan de cranberries en de pompoenstukjes door. Laat het mengsel een paar uur (liefst een nacht) rustig staan. Proef ook eens of de pompoen naar bijna gaar smaakt en een glazig uiterlijk heeft. Zorg verder voor met soda gereinigde potten. Roer nu de gembersiroop, de ahornsiroop, de chillisaus en een eetlepel citroensap door het pompoenmengsel. Breng het mengsel net aan de kook. Schep de pompoenblokjes, de kruidnagels, de sinaasappelschillen, de citroenschillen en de cranberries in de schone potten. Laat de vloeistof nog even doorkoken, zodat het wat stroperiger wordt en giet het dan bij de inhoud van de potten. Sluit de potten af en bewaar ze op een koele donkere plaats.

Serveersuggesties

Eenn heerlijk bijgerecht bij stamppotten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kruidige zuur/zoete-pompoen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven