Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kwee lapis (koek)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng alle ingrediŽnten behalve de kleurstof goed met elkaar en verdeel het in twee schalen.
Meng een deel met de rode kleurstof goed door.
Verwarm een stomer 10 minuten voor.
Bekleed de springvorm met aluminiumfolie.
Schep met een sauslepel twee scheppen van het rode mengsel in de springvorm.
Verdeel dit goed over de bodem van de springvorm en stoom dit geheel 5 minuten.
Als het laagje goed droog is en glimt, giet dan een laagje wit beslag er over heen en zet het geheel weer in de stomer voor 5 minuten.
Herhaal dit tot het beslag helemaal op is.
Gebruik telkens even veel beslag.
Herhaal dit tot beide schalen leeg zijn.
Elke laag moet ongeveer 5 minuten stomen en de laatste laag moet 10 minuten stomen.
Laat het geheel goed afkoelen.
Verwijder de springvorm en folie.
Snijd de hele koek in dunne plakjes en verpak deze in plasticolie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kwee lapis (koek) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kwee lapis (koek) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • Zelf gebruik ik een grote pan met een laagje water erin en gebruik ik eierdopjes die ik op de bodem van de pan leg en daarop doe ik de springvorm zodat het de springvorm niet in het water ligt. Doe de... Lees reactie
    Marc gaf dit recept op 27 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik gebruik een stoomketel dit is een ketel met een rooster er in. Maar een stoommand volstaat ook. Het gaat er om dat de omgeving warm en zeer vochtig is. Anders wordt het geheel droog als je het i... Lees reactie
    Jaccor gaf dit recept op 24 augustus 2014 5 uit 5 sterren
  • Hallo, goed recept, maar: wat voor stomer gebruikt u hiervoor? Moet het zo'n machine zijn of is een bamboemandje op een pan met water ook goed? en hoe kan je dan de koek door de springvorm heen stomen... Lees reactie
    Sara gaf dit recept op 21 augustus 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven