Loempiavelletjes (basis vellen)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Meng met en tot een beslag.
    Let op, beslag moet iets dunner zijn dan voor pannenkoeken, voeg nu het eventuele het toe).
    Verhit wat olie in een koekenpan en giet er een dun laagje beslag in.
    Bak het vel gaar, maar zorg dat het wit blijft (zeer kort bakken, kwestie van 10 tot 20 seconden).
    Het beste kunt je het vel met een pannenkoekspaan keren.
    Houdt de spaan in de aanslag na het gieten van het beslag.
    Laat het nu afkoelen.
    Een scheurtje in het vel kan hersteld worden door er met een kwastje wat beslag overheen te strijken.
    In principe wordt een geklopt gebruikt om de velletjes te plakken.
  2. De makkelijkste methode van loempia's vouwen is envelopjes maken en het restant rollen.
    Hierna de randen besmeren met het geklopte en hierna netjes dichtrollen.
    Doet men door het beslag dan zal het velletje dikker worden zoals bij een Chinese versie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Loempiavelletjes (basis vellen) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Over loempia velletjes. 1 kg bloem, 4-5 dl water, voor een dun beslag? Slechts 4 loempia velletjes?
Ineke 24 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
228 kcal
11%912 kcal
Vetten
24 g.
34%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Loempiavelletjes (basis vellen)