Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Loempiavelletjes (basis vellen) recept
Loempiavelletjes (basis vellen) recept

Loempiavelletjes (basis vellen)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng tarwebloem met water en zout tot een beslag.
Let op, beslag moet iets dunner zijn dan voor pannenkoeken, voeg nu het eventuele het ei toe).
Verhit wat olie in een koekenpan en giet er een dun laagje beslag in.
Bak het vel gaar, maar zorg dat het wit blijft (zeer kort bakken, kwestie van 10 tot 20 seconden).
Het beste kunt je het vel met een pannenkoekspaan keren.
Houdt de spaan in de aanslag na het gieten van het beslag.
Laat het nu afkoelen.
Een scheurtje in het vel kan hersteld worden door er met een kwastje wat beslag overheen te strijken.
In principe wordt een geklopt ei gebruikt om de velletjes te plakken. De makkelijkste methode van loempia's vouwen is envelopjes maken en het restant rollen.
Hierna de randen besmeren met het geklopte ei en hierna netjes dichtrollen.
Doet men ei door het beslag dan zal het velletje dikker worden zoals bij een Chinese versie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit loempiavelletjes (basis vellen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Loempiavelletjes (basis vellen) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Over loempia velletjes. 1 kg bloem, 4-5 dl water, voor een dun beslag? Slechts 4 loempia velletjes?
    Ineke gaf dit recept op 24 maart 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven