Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de , laat uitlekken en stort het in een pan met dikke bodem.
    Voeg , kokosmelk en toe en laat het op matig vuur koken.
    Laat het daarna op een laag vuur droog koken onder af en toe omroeren.
    Laat afkoelen.
    Ontdooi de bananenbladeren, neem ze af met een natte doek en scheur ze in stukken van 25 cm breed.
    Neem een bananenblad en rol er een koker van ongeveer 3 cm middellijn, sla een uiteinde naar binnen om en vul de koker met de .
    Sla het andere uiteinde ook om en bindt het vast met dik garen in de lengte en in de breedte.
    Doe de rijstpakjes in een diepe pan, giet er heet over tot ze onder staan en kook ze op matig vuur twee uur.
    Laat ze daarna afkoelen, pel de bananebladeren eraf en snidj de stijf geworden rijstkoeken in stukjes van 1 cm.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Lontong santen (rijst hapjes) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

De rijst kan je invriezen maar je kan ook kleinere hoeveelheden maken. Een pak bananenblad is ongeveer voor 20 rijstrollen. Hier gaan ongeveer 10 hapjes uit. Met vriendelijke groet, Jacko.
jaccor 29 december 2012
Hallo Jaccor Probeer mijn indische kookkunst omhoog te krikken. Moet je voor lontong geen kleefrijst gebruiken? Ik heb bij je recept gekeken. Wanneer je 3 kg rijst gebruikt, hoeveel hapjes haal je da... Lees reactie
ma-griet 28 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Lontong santen (rijst hapjes)