Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Murgh dhansak (kip met linzen) recept
Murgh dhansak (kip met linzen) recept

Murgh dhansak (kip met linzen)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontvel de kip, been hem uit en snijd in 8 stukken.
Was de spliterwten of linzen, doe ze in een pan met het water en breng aan de kook.
Laat ze afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
Smelt intussen de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de uien en knoflook op een laag vuur in 4.5 minuten zacht in.
Voeg specerijen en zout toe en roerbak nog 3 minuten.
Voeg de stukken kip toe en bak ze aan alle kanten bruin.
Schep ze dan met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Voeg de spinazie en tomaten aan de pan toe, bak alles zachtjes 10 minuten onder af en toe omscheppen.
Prak de erwten met kookwater en roer ze door het spinaziemengsel.
Doe de kip terug, dek goed af en laat 45 minuten stoven tot de kip gaar en mals is.

Serveer warm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit murgh dhansak (kip met linzen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven