Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Nasi ikan uduk (vis met rijst in bananenbladeren)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de lomboks schoon en snij deze in hele dunne ringetjes
Maak de knoflook schoon en pers deze heel fijn
Meng de lomboks, paprikapoeder en knoflook goed door elkaar
Was en spoel de rijst in een zeef totdat het water helder blijft.
Zet de rijst met de santen op het vuur met de daun pandan en het zout.
Roer de rijst af en toe totdat het water is verdampt.
Laat dan de rijst 10 minuten rusten.
Verwarm een stoompan ongeveer 10 minuten voor en doe de rijst in de gaatjes pan en stoom de rijst op hoog vuur in 25 minuten gaar.
Roer de rijst af en toe om en let erop dat de onderste pan voldoende water blijft bevatten.
Houd de rijst warm op een laag vuurtje.
Leg het lombok mengsel op een schaaltje klaar. (dit is voor 15 porties)
Kluts de eieren goed en bak met een beetje boter in een koekenpan hiervan twee omeletten.
Laat de omeletten goed afkoelen
Rol de omeletten op en snij deze in dunne reepjes. (dit is voor 15 porties)
Verdeel de ikan kering goreng en de gefruite uitjes in 15 porties.
Knip de pisangbladeren in 15 stukken van ongeveer 25 x 25 cm
En 15 stukjes van 10 x 10 cm.
Leg het grootste blad onder en daarop het stukje van 10 cm.
Verdeel de rijst in 15 porties
Leg 1 portie rijst op het stukje blad van 10x10cm
Maak een kuiltje in de rijst en leg erin 1 portie ikan kering goreng.
Dek het kuiltje af in vorm een torentje van de rijst.
Strooi er dan een porties gefruite uitjes
Strooi er dan de reepjes omelet
En het lombok mengsel daar weer over
Sluit de zijkanten van het grootste stuk pisangblad schuin in elkaar en haal ze naar onder.
Laat iets van de bovenkant open zodat er wat van de lomboks te zien is.
De pakketjes zo warm mogelijk serveren als snack.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit nasi ikan uduk (vis met rijst in bananenbladeren) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven